Tips voor een betere internetsnelheid

Het is mogelijk om je internet snelheid te versnellen door een duur abonnement te nemen, maar er zijn ook een aantal factoren waardoor je internetsnelheid een stuk trager kan worden. In onderstaande artikel diverse tips waardoor je de internet connectie kan versterken. 

gratis-wifi-zoeterwoude

Test de snelheid:

Het kan zo zijn dat traag internet een probleem is bij de provider, allereerst is het verstandig om een speedtest uit te voeren voordat je contact op neemt met de provider. Test ook op verschillende apparaten welke bekabeld aangesloten zijn. Een goede test welke veel gebruikt wordt is de online tool van speedtest.net. Als de online tool een veel langere snelheid toont dan is afgesproken neem dan contact op met je provider.

Oudere PC:

Traag internet kan ook aan de computer liggen aangezien oudere systemen zorgen voor een tragere internetverbinding. Met minder dan 1GB merk je snel dat de computer vrij traag wordt aangezien Windows XP en Windows Vista op de minimale specificaties zullen draaien. Daarom is het verstandig om een oudere pc te upgraden met bijvoorbeeld RAM of een volledige upgrade, let ook op de interne netwerk controller.

WiFi bereik verbeteren:

Gebruik je alleen je WiFi verbinding en er is op sommige plekken een matig bereik? dan is het verstandig om het wifi netwerk te verbeteren door het installeren van access point. Een WiFi access point kan je eigenlijk zien als een WiFi versterker. Van de router sluit je een netwerk kabel in de acces point. De access point zet het netwerk verkeer van de LAN kabel om in een draadloos signaal. Zorg er voor dat de access point op een goede locatie wordt geplaatst.

Heb je geen mogelijkheid om een kabel aan te leggen dan is het ook mogelijk om het netwerk via het stopcontact te verbeteren. De netwerkadapters gebruiken het stroom netwerk om het netwerk signaal te verspreiden. Je steekt de ene adapter bij de router in een stopcontact en verbindt dezelfde adapter via een netwerkkabel met de router, de andere gebruik je op de locatie waar een slecht internet is. Tegenwoordig heb je ook al powerline adapters met een ingebouwde wifi module.

Wifi kanaal selecteren:

WiFi verbindingen gebruiken een WiFi kanaal, om te zorgen dat de WiFi verbinding niet gestoord wordt door andere kanalen is het verstandig om een leeg en beschikbaar kanaal te kiezen, op internet en in de App Stores zijn er verschillende channel analyzers om te bepalen welke kanaal bruikbaar is.

Vorig artikelBeloofde internetsnelheid blijft vaak achter
Volgend artikelRender afbeeldingen Amazon smartphone uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in