Gaat Microsoft over naar Windows als een service?

Al enkele maanden zijn er geruchten dat Microsoft stopt met de huidige vorm van Windows en de activatie daarvan. Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe variant welke als een clouddienst kan worden afgenomen of basis van verschillende abonnementen. 

Windows-8.1

Microsoft heeft plannen om Windows as-a-service product op de markt te brengen. De voornemens van Microsoft blijken uit een personeelsadvertentie op Microsofts career-site. De ontwikkeling van Windows in een cloud omgeving is afkomstig uit de nieuwe strategie van topman Nadella. Ook heeft Nadella laten weten dat hij meer richting de continue verbetering en aanpassingen wil van het Windows besturingssysteem.

Met de ‘Windows Cloud’ is er vrijwel continu een update cyclus beschikbaar om de cloud omgeving te verbeteren. Het enige nadeel is waarschijnlijk het licentie model aangezien Windows as-a-service alleen beschikbaar zal zijn als abonnement per bepaalde periode. Vooralsnog staat Windows als een cloud nog in de begin fase, maar het is inmiddels wel duidelijk dat Microsoft een andere kant op wil gaan met Windows.

Vorig artikelMarktplaats outlet breidt uit met Coolblue en Beatsnew
Volgend artikelGTA 5 High-Life DLC komt op 13 mei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in