Google dwingt web beheerders tot betere mobiele website

Google gaat voortaan een waarschuwing vermelden bij de zoekresultaten als websites linken naar berichten welke niet het juiste bericht weergeven als daarmee op de zoeklink geklikt wordt. Op dit moment gebruiken veel beheerders de mogelijkheid om artikelen door te linken naar de homepage, waardoor er op meerdere zoekresultaten een verwijzing naar de homepagina is te vinden. 

Deze methode komt vaak voor bij de mobiele versie van een website waardoor je vanuit de zoekresultaten op de homepagina terecht komt in plaats van de artikel pagina. Webbeheerders krijgen hulp via webmastertools om de website te verbeteren en te optimaliseren. Als er verkeerde links zijn gevonden krijg je dit te zien in het Smartphone Crawl Error gedeelte op de beheerderspagina. Door deze methode maakt Google en goede stap om websites een stuk gebruikersvriendelijker te maken.

De update is per direct actief waardoor Google nu een waarschuwing weergeeft als de link wordt verwezen naar de voorpagina, in plaats van de informatieve pagina.

Vorig artikelXbox One controller nu ook te gebruiken voor de PC
Volgend artikelSony Xperia Z heeft batterijproblemen na Android 4.4 update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in