Sony Xperia Z heeft batterijproblemen na Android 4.4 update

Sony heeft vrij recent een nieuwe update uitgebracht voor de Xperia Z smartphone, het gaat hierbij om de nieuwe Android 4.4 KitKat update welke beschikbaar is voor de Xperia Z en Xperia ZR smartphone. Nu blijkt dat er een aantal problemen zijn met de update waardoor de batterij van de telefoon een stuk sneller leeg is.Ā 

Xperia-M

De problemen zijn ontstaan sinds de meest recente Android 4.4 KitKat update. Sony zelf stede dan ook gelijk een onderzoek in naar de oorzaak van dit probleem aangezien de batterijproblemen niet wenselijk zijn voor de Android 4.4 update. Veel gebruikers klagen momenteel op verschillende forums dat er problemen zijn met de batterij van de Xperia Z na de update.

Indien je beschikt over een Xperia Z met het probleem dan kan je het tijdelijk oplossen door de Google Play Service van de telefoon te verwijderen. Hierdoor zullen bepaalde diensten op de telefoon niet meer werken. Ook is er een verbetering zichtbaar als je de backupfunctie tijdelijk deactiveert. Wanneer er een update beschikbaar komt is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelGoogle dwingt web beheerders tot betere mobiele website
Volgend artikelRender afbeeldingen en specificaties Huawei smartphone opgedoken

2 REACTIES

  1. Hallo allemaal.

    ik had pressies het zelfde probleem met mijn xperia z na android 4.4.
    toen heb ik mijn xperia z fabriek instellingen gedaan.
    Nu heb ik geen probleem met snel leeg accu.

  2. Op enkele forums verscheen een oplossing waarvoor je niet de Google Play Services hoeft te verwijderen of uit te zetten. Dit is een prima lapmiddel maar geen definitieve oplossing:

    – Ga naar instellingen, locatie, zet locatie helemaal uit
    – Laad de batterij helemaal op tot aan 100%
    – Start de telefoon opnieuw op
    – Zet locatie weer aan

    Mijn batterij liep zo’n 2 dagen aanzienlijk langzamer leeg dan direct na de update. Maar toch blijft Google Play Services een flinke aanslag plegen op mijn batterij en loopt de batterij nog steeds sneller leeg dan voor de update toen ik android 4.3 erop had staan. Het blijft dus een lapmiddel en geen definitieve oplossing! Het viel mij op dat de Google Play Services ongeveer 2 dagen redelijk zuinig werkte. Maar ik ben gisteren de grens over gegaan naar BelgiĆ« en had onderweg o.a. navigatie aanstaan en mijn z probeerde een internetverbinding te maken met het Mobistar netwerk. Toen ik weer terug was in Nederland begon de Play Services weer de batterij leeg te zuigen. Dus nogmaals de truc toegepast maar het blijft een lapmiddel, de batterij gaat nog steeds te snel leeg. Blijft waarschijnlijk niks anders over dan een backup maken en een factory reset. Dit is het advies wat Sony gaf aan een klager op een t-mobile forum:

    “Heb inmiddels ook contact gehad met Sony hierover, die zegt dat het dan een software fout in de upgrade zit. Geeft door dat je je telefoon eerst volledige back-up moet maken.
    Daarna ga je met PC Companion, je telefoon software matig herstellen.
    Support zone –> beginnen –> Update van telefoon-/tabletsoftware –> starten –> mijn telefoon/tablet herstellen. Wel eerst volledige back up maken want alles is weg als je dit doet.”

    Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen aangezien mijn telefoon unlocked en geroot is, wel met een sony stock rom 10.5.A.0.227 overigens die unlocked en geroot is door XDA developers, dus ik ben benieuwd hoe mijn z nu gaat reageren op de reset……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in