Facebook komt met gerichte advertenties

Voortaan voorziet Facebook de gebruikers van het sociale platform over meer relevante reclames. Het bedrijf gebruikt persoonlijke gegevens om zo te kunnen bepalen welke advertenties interessant zijn.

Facebook-Instagram

Facebook zal binnenkort de likes op de pagina meenemen voor een betere advertentie selectie. Voorheen gebruikte Facebook alleen leeftijd, locatie en de algemene intresses. Ook krijgen Faacebook gebruikers meer invloed op de advertenties welke zijn te zien krijgen. De gebruikers hebben de mogelijkheid om de voorkeuren in te stellen. Naast de advertentie op het sociale platform verschijnt er een pijltje in beeld waarop mensen kunnen klikken. Doormiddel van dit pijltje, krijgt de gebruikers een menu te zien waarmee verschillende voorkeuren aangepast kunnen worden.

De gebruikers hebben ook de mogelijkheid op de advertenties van de gebruikers aan te passen. Facebook hoopt hiermee de relevantie van reclames te verhogen. Het aantal advertenties dat een gebruiker te zien zal krijgen is nog hetzelfde als voorheen.

Vorig artikelStreamingsdienst NLziet per direct beschikbaar
Volgend artikelTweetDeck bevat beveilingsprobleem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in