Google toont nieuwe Android versie

Google heeft tijdens een presentatie op woensdag een nieuwe versie van Android laten zien. Naast de nieuwe Android versie heeft Google ook bekend gemaakt dat het besturingsysteem dit jaar zal verschijnen naar auto’s en tv’s. 

Android-L

Tijdens de presentatie heeft Google de nieuwe Android versie Android L genoemd. Het nieuwe OS maakt gebruik van 3d-effecten, ook is het uiterlijk sterk verbeterd aangezien er een geheel nieuw design gebruikt is. Normaal volgt de lancering van een nieuwe versie van Android meteen op de voorstelling. Nu krijgen gebruikers de nieuwe Android pas in het najaar op hun apparaten. Exacte details van de nieuwe Android versie zijn nog onbekend.

Ook is er heel wat gezegd over de smartwatch, de light versie van het besturingssysteem zal gaan draaien op de smartwatches. Het basisontwerp van Android is ook onder handen genomen, van het notificatiecentrum en multitaskscherm tot de Android-knoppen. Google heeft er voor gekozen om het Android ontwerp flink te veranderen.

Download Android L:

Android L is momenteel alleen nog beschikbaar als developer preview. Wanneer de update definitief beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Vorig artikel‘Samsung Galaxy Note 4 vanaf september te koop’
Volgend artikelAantal sim-only abonnementen stijgt in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in