Aantal sim-only abonnementen stijgt in Nederland

Het aantal Nederlanders welke voor een sim-only abonnement gaan stijgt behoorlijk, steeds minder Nederlanders kopen een abonnementen in combinatie met een toestel. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de goedkopere sim-only abonnementen fors toegenomen. 

Simonly

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft bekend gemaakt dat het aantal abonnementen in Nederland de eerste 3 maanden van dit jaar groeide naar 47 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dat slechts 41 procent. Ongeveer 60 procent van deze groep heeft zijn abonnementen online gekocht.

Een derde van de sim-only gebruikers betaald nog steeds de telefoonkosten vooraf, dit is een methode welke gebruikt wordt voor prepaid. Ten opzichten van een abonnement met telefoon is een sim-only abonnement een flink stuk goedkoper in vergelijking met de duurdere abonnementen met smartphones. Volgens het onderzoek hebben alle grote Nederlandse providers, KPN, Hi, Vodafone en T-Mobile een teruglopend marktaandeel, dit komt vooral door de komst van de goedkopere providers welke sim-only aanbieden.

Vorig artikelGoogle toont nieuwe Android versie
Volgend artikel‘iPhone 6 met 4,7 inch en 5,5 inch scherm gelijktijdig gelanceerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in