Google ontvangt meer dan 4000 verwijderverzoeken in Nederland

Google Nederland heeft tot nu toe al 4209 verzoeken binnengekregen voor een verwijderingsverzoek uit de Google zoekmachine. Dit heeft een woordvoerder gezegd tegen de NOS. Sinds een maand kunnen gebruikers in Nederland en andere delen aangegeven of ze persoonlijke gegevens uit Google verwijderd willen hebben over zichzelf. 

Sinds een maand is het voor de Nederlanders mogelijk om een verwijderverzoek in te dienen op de website van Google. Het is aan Google om te oordelen of het verzoek in behandeling wordt genomen. In totaal zijn er al 4209 verzoeken binnengekomen.

Melding:

Sinds vorige week toont Google en melding wanneer een link is verwijderd, ook rapporteert Google verwijderverzoeken aan webmasters welke de website beheren. Wel moet de beheerder de tools van Google Webmaster Tools gebruiken. Google meldt dan dat specifieke url’s niet langer in de zoekresultaten zichtbaar bij verschillende zoekresultaten, de zoekresultaten worden niet gespecificeerd weergeven in het systeem.

Google is zich momenteel flink aan het richten op de privacy van de gebruiker, zo  kunnen gebruikers sinds vorige maand een verwijder verzoek indienen waardoor privé gegevens uit de zoekmachine verwijderd kunnen worden.

Vorig artikelWindows 9 past interface op type apparaat aan
Volgend artikelOffice voor Android binnenkort beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in