BlackPhone uitgesteld bij KPN

KPN heeft de introductie van de privacyvriendelijke BlackPhone uitgesteld. KPN heeft laten we ten dat ze de smartphone van SGP eerst uitgebreid willen testen voordat ze deze op de markt brengen, de smartphone zal waarschijnlijk pas eind van het jaar beschikbaar komen bij KPN. 

The Blackphone

De BlackPhone is een smartphone welke is ontwikkeld door GeekPhone en Silenct Circle. De smartphone draait op een zeer aangepaste Android versie welke gericht is op de veiligheid van de gebruiker. Met PrivatOS kan de gebruiker bepalen wat de ontwikkelaar van de app allemaal mag inzien. Bij de gewone Android versie is het alleen mogelijk om de voorwaarde te accepteren of te weigeren, met PrivatOS kan je ook bepalen welke onderdelen er zichtbaar zullen zijn.

Ook biedt SGP diensten voor versleuteld bellen, internetten en berichten sturen aan. KPN wil vanwege de vele functionaliteiten het toestel eerst goed testen voordat de smartphone uitgebracht zal worden. De smartphone wordt door KPN voornamelijk getest op de prestaties en compatibiliteit op het netwerk.

De test van KPN duurt nog een aantal maanden, als alle testen succesvol zijn afgerond zal de lanceringsdatum van de smartphone bepaald worden. In Nederland zal de smartphone verkocht worden voor ongeveer 460 euro.

Vorig artikelSamsung brengt Galaxy S5 Mini naar Nederland
Volgend artikelXiaomi maakt fitbit concurrent voor 10 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in