Toch geen verplichte tracking pixel van Beslist.nl

Vorige week was het bekend gemaakt dat beslist de tracking informatie gaat aanpassen op de website, zo heeft Beslist.nl de tracking pixel verplicht gemaakt om zo het aankoopgedrag van de klanten te volgen. Vorige week was er flink veel verzet op de nieuwe tracking pixel van verschillende grote webwinkels. 

Beslist-.nl

Verschillende webwinkels waaronder Bol, Wehkamp, Coolblue en Fonq wilde de tracking pixel niet installeren en namen in overweging om de samenwerking met beslist te beëindigen. Met de pixel was het voor Beslist mogelijk om het aankoop gedrag te volgen.

Met de tracking pixel zouden webwinkels Beslist betalen per aankoop en niet langer per klik. Volgens Beslist is dit eerlijker, maar hiermee zou Beslist wel volledig inzicht krijgen in het bestel gedrag van de aangesloten webwinkels. Na de kritiek heeft Beslist snel de plannen aangepast, nu kunnen de webwinkels zelf aangegeven welke tracking methode ze willen gebruiken. Nieuwe webwinkels die zich bij Beslist aansluiten hebben geen keus en zijn wel verplicht de pixel op hun website te plaatsen.

Wehkamp heeft eerder vandaag wel duizenden artikelen uit de vergelijker gehaald. Dit heeft volgens Wehkmap niks te maken met de tracker, maar met iets anders technisch,

Vorig artikelGrote update voor Plex mediasoftware
Volgend artikelFacebook kampt met wereldwijde storing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in