‘iOS 8 en grote iPhones grote bedreiging voor marktaandeel Android’

Gister was op onze website al te lezen dat Android een goed kwartaal achter de rug heeft, zo is het marktaandeel van Android het grootste aandeel wat Google ooit op de smartphonemarkt heeft gehaald. Apple heeft daarentegen wel marktaandeel moeten inleveren.

ios-8-002

Apple heeft in dezelfde periode een marktaandeel van iOS moeten inleveren van 13,4% naar 11,9%. Naast iOS heeft ook Windows Phone en BlackBerry een flink aandeel moeten inleveren. Windows Phone ging van 3,8% naar 2,7%. Bij BlackBerry is het nog lager aangezien het aandeel van 2,4% naar 0,6% is gegaan.

De grootste bedreiging voor Android komt volgens Strategy Analytics over enkele weken aangezien het bedrijf volgens de laatste geruchten de nieuwe iPhone 6 met een 4,7 en 5,5-inch scherm op de markt zal brengen. Vooral de grotere iPhones zullen een bedreiging zijn voor de Android smartphones. Wel is de groei van het aantal verscheepte telefoons met 27 procent gestegen, dit lijkt een flink aantal maar het is de laagste stijging in 5 jaar.

Vorig artikelAlles over IBAN en hoe je de 18-cijferige IBAN code moet onthouden
Volgend artikel‘iPhone 6 wordt pas vanaf 14 oktober verkocht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in