Twicpic stopt na problemen met Twitter

Twitpic is een veelgebruikte applicatie voor het dele van foto’s op Twitter. Twitter zou hebben aangegeven dat de dienst zijn merknaam moet inleveren anders verliest het bedrijf toegang tot de systemen van Twitter, waardoor de applicatie niet meer werkend zal zijn. 

Twitter-instagram

Vanaf 25 september stopt de dienst definitief zijn deuren, zo laat de oprichter van het bedrijf in een blog weten. Noah Everett laat ook weten dat het voor bestaande gebruikers binnenkort mogelijk is om foto’s en video’s vanaf de dienst te exporteren. Twitter eiste dat de marktnaam; Twitpic zou worden ingetrokken. Voor TwitPic kwam dat aan als een schok aangezien ze de merknaam al sinds 2008 gebruiken.

Het team achter Twitpic heeft niet de financiële middelen om zich tegen een groot bedrijf te verdedigingen. Waarom Twitter nu opeens eist dat het bedrijf de merknaam intrekt, is niet bekend. Twitpic werd de afgelopen 6 jaar samen met andere diensten als Yfrog veel gebruikt door twitteraars, tot Twitter 3 jaar geleden met een eigen fotodienst kwam.

Vorig artikelXbox One nu ook te koop in Nederland en België
Volgend artikelLG presenteert nieuwe LG G Watch R smartwatch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in