Retailers melden matige ontvangst voor Xbox One

De Xbox One is sinds vandaag te koop in Nederland, maar de lancering gaat niet zoals verwacht. De Xbox One wordt matig ontvangen door de consumenten. Uit een onderzoek van gamer.nl is gebleken dat de console matig verkoopt in Nederland ondanks de officiële launch. 

Xbox-One

De Xbox One is acht maanden geleden al uitgebracht tijdens de internationale release, maar vanwege verschillende problemen is de levering vertraagd. Mediamarkt heeft laten weten dat er een aantal klanten zijn geweest welke specifiek op de Nederlandse versie hebben gewacht, dit omdat zij bang waren voor problemen rondom de versie uit het buitenland.

Game Mania heeft aangegeven dat er enkele duizenden Xbox One’s in de voor-bestelling staan sinds de launch van vorig jaar, een tiende van deze reserveringen is geannuleerd. Zo tussen de tien à twintig procent van de consumenten zetten hun pre-order voor de One om in een voorbestelling op Sony’s console, de PlayStation 4. Ook deze cijfers zijn afkomstig van gamer.nl

De retailers verwachten dat de verkoop van de  console verder zal stijgen naarmate het jaar vordert, ook zit er voor de meeste gamers een flinke periode tussen waardoor veel gamers een exemplaar hebben geïmporteerd via verschillende websites.

Vorig artikelAldi verkoopt Wolfgang AT-AS40D3 smartphone vanaf 13 september
Volgend artikelGoogle introduceert nieuwe Nest thermostaat in Nederland en België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in