Microsoft koopt gamestudio van Minecraft

Er gingen al langere tijden geruchten over een overname door Microsoft op de gamestudio Mojang, de Zweedse ontwikkelaar achter de razend populaire Minecraft game. Met de overname is zo’n 2,5 miljard dollar gemoeid, de deal wordt eind dit jaar gesloten tussen Microsoft en Mojang. 

Mojang-minecraft

Minecraft is momenteel op vele platformen te downloaden en is in 2009 begonnen als kleine game voor de pc. Inmiddels is Minecraft meer dan 54 miljoen keer verkocht en het is daarmee een van de populairste games aller tijden. Met de overname wil Microsoft het portfolio uit breiden, om zo meer spelers aan te trekken. Mojang heeft laten weten dat Microsoft het enige bedrijf is dat de middelen heeft om de game met de schaal van Minecraft te onderhouden en te laten groeien.

Minecraft is niet alleen op de pc en de Xbox 360/Xbox One te koop, maar ook op PlayStation-platformen, iOS en meer. Die versies blijven gewoon bestaan. Drie oprichters gaan Mojang verlaten, waaronder oprichter Markus Persson. Hij is de bedenker van Minecraft en zag het spel uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. Hij gaat zich focussen op  kleinere games.

Vorig artikelDraadloze Canon printer gemakkelijk te hacken
Volgend artikelPanasonic komt met nieuwe Smart Camera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in