Storing internetbankieren ING misbruikt voor phishingaanval

Cybercriminelen hebben de storing van gister bij ING misbruikt voor het uitvoeren van een phishingaanval. Op zaterdagochtend 27 september kampte de bank met verschillende netwerk problemen. Door verschillende herstelwerkzaamheden waren zowel Mijn ING als de Mobiel Bankieren app van ING niet bereikbaar. Ook betalen met iDeal was voor de gebruikers niet mogelijk. 

software-macDe storing is massaal gebruikt voor verschillende phishingaanvallen. De E-mail van het e-mail bericht heeft als onderwerp: Storing ING Internetbankieren verholpen, en zou afkomstig zijn van Mijn ING Nieuws. Volgens het bericht is de storing die zaterdagmiddag bij ING het internetbankieren en mobiel bankieren onmogelijk maakte voorbij.

De tekst laat het volgende weten: Het boekingsproces van de ING is door een technisch probleem vastgelopen. Vanwege de storing waren er veel betaaltransacties die niet direct voltooid konden worden. Hierdoor moest de gehele verwerking opnieuw plaatsvinden. Wegens voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid van onze klanten stapt de ING over op een verbeterde beveiligingssoftware.

Gebruikers werden in de mail opgeroepen op beveiligingssoftware te activeren om zo vervelende omstandigheden te voorkomen. Volgens de website Security.nl is er slechts 104 keer op de link geklikt, waarvan zo”n 86 keer uit Nederland. De phishingpagina vraagt gebruikt om in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord, de volgende pagina vraagt om het rekeningnummer, pasnummer, geldigheidsdatum, geboortedatum, mobiel nummer, telefoonnummer en e-mailadres vraagt.

VIASecurity.nl
Vorig artikelSamsung stopt met laptops in Europa
Volgend artikelEU staat gebruik smartphone en tablets in vliegtuig toe

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in