Mozilla presenteert nieuwe Chromecast concurrent

Mozilla heeft vandaag de lang verwachte Chromecast concurrent uitgebracht, het gaat hierbij om de nieuwe Mozilla Matchstick. Met de nieuwe Chromecast concurrent van Motorola is het mogelijk om informatie te streamen naar je tv. Het apparaatje draait op het Firefox OS, het eigen OS van Mozilla. 

Matchstick

De nieuwe Matchstick is in juni al aangekondigd maar er is nog meer opgedoken over het apparaatje. De Matchstick is vandaag aangekondigd en wordt gebruikt als HDMI dongle, waarmee je van je gewone TV een smart-tv kan maken om bijvoorbeeld Netflix of uitzending te streamen naar de TV. De Matchstick heeft zeer veel weg van de Chromecast, maar in tegenstelling tot de Chromecast van Google is de Matchstick open source. Iedereen kan zelf apps ontwikkelen voor het apparaat.

Er is vooralsnog niks bekend over ontwikkelaars welke aan de slag gaan met de Matchstick. In een promotiefilmpje wordt Netflix wel getoond, maar volgens een woordvoerder is het bedrijf nog niet in gesprek met Mozilla. Mozilla heeft een Kickstarter-crowdfundingcampagne opgezet om de Matchstick te financieren. Dat is ook nodig omdat Mozilla bijna geen winst maakt. Het apparaatje gaat iets minder kosten dan de Chromecast, naar verwachting zo’n 25 euro.

 

Vorig artikelHP lanceert goedkope Windows tablet en laptop
Volgend artikelApple Stores hebben last van bezoekers welke iPhone 6 toestellen buigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in