Apple geeft boete van 40 miljoen bij lekken informatie

Producten welke Apple hardware onderdelen leveren kunnen een flinke boete krijgen als ze de nieuwe producten lekken. Het gaat om een flinke boete welke kan oplopen tot tientallen miljoenen euro’s. Dit is voornamelijk bedoeld om vroege aankondigingen tegen te gaan. 

Zo blijkt dat GT Advanced Technologies een boete van bijna 40 miljoen euro moet betalen voor het uitlekken van Apple producten. GT Advanced Technologies is verantwoordelijk voor het saffierglas van de Apple Watch. GTAT vroeg deze week namelijk een faillissement aan kwam met documenten aanzetten waar onder meer de megaboete in te vinden was.

TAT en Apple hadden een vijfjarige overeenkomst voor de productie van saffieronderdelen. Een jaar na de start van de overeenkomst zat de fabrikant al diep in de financiële problemen om zo de productie in gang te kunnen houden. De aandelenkoers van GTAT zakte eerder al in nadat bekend werd. Sindsdien is de beurs flink ingestort. GTAT lijkt de schuld van het faillissement vooral bij Apple te leggen

Vorig artikelRusland bespioneerde Westerse landen via Windows lek
Volgend artikelMeer informatie nieuwe Acer Aspire Switch 12 opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in