iPhone 6 of 6 Plus als tablet te gebruiken?

De grotere versie van de nieuwe iPhone, de iPhone 6 Plus, is dankzij zijn formaat ook als tablet te gebruiken. Ben jij benieuwd of dit goed bevalt? Lees dan snel verder: wij bekeken o.a. deze iphone 6 review en stelden ons toen diezelfde vraag.

iPhone-6

Scherm

Het scherm van maar liefst 5,5-inch is het grootste iPhone scherm ooit. Dit kan even wennen zijn, maar het werk enorm prettig bij het surfen en bekijken van videoā€™s. Ook de kleuren, kijkhoeken en het contrast zijn uitstekend. Het scherm is dus zeker een pluspunt.

Speakers

Ook deze iPhone bevat slecht Ć©Ć©n speaker, maar het geluid dat dit speakertje geeft is van goede kwaliteit. Het volume is duidelijk harder dan bij oudere iPhones, zonder dat het geluid vervormt.

Cameraā€™s

Deze iPhone beschikt over een 8MP camera en een 2MP Webcam. De camera steekt ietsjes uit, waardoor de achterkant niet meer helemaal plat is. De kwaliteit van de fotoā€™s is vergelijkbaar met die van de de iPhone 5s, prima kwaliteit dus. De 6 Plus is voorzien van OIS, optische beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat kleine bewegingen die je maakt bij het maken van een foto worden gecorrigeerd, waardoor je scherpere fotoā€™s krijgt.

Batterijduur

De iPhone 6 is voorzien van een 1810mAh batterij, de 6 Plus van een 2915mAh batterij. Daarmee gaat hij bij normaal gebruik maar liefst twee dagen mee.

Opslag

Je kan kiezen tussen 16GB, 64GB of 128 GB aan opslag. Er zijn helaas geen toestellen met 32GB. Jammer, want dat zou een fijn instapmodel zijn geweest. 16GB is veel te weinig.

Software

De nieuwe iPhone draait op iOS 8.

Connectiviteit

De iPhone beschikt helaas niet over USB en HDMI, maar wel over een Apple Lightning-aansluiting. Het grootste voordeel van deze aansluiting is dat hij symmetrisch is, zodat je niet telkens hoeft te kijken hoe de stekker in je telefoon moet. Wat betreft draadloze connecties beschikt dit toestel over dual band Wifi a/b/c/a/ac, NFC en Bluetooth 4.0.

Gebruik

Nu de belangrijkste vraag: hoe is de iPhone 6 Plus met al haar specificaties dan in het gebruik als tablet? Voor een hoop gebruikers is dit toestel de ideale optie om over te gaan naar Ć©Ć©n apparaat. Hij voelt luxe aan, heeft een goed scherm en werkt snel. Het scherm is groot genoeg om er fijn mee te kunnen internetten. De batterij gaat lang mee en hij maakt goede fotoĀ“s. Een minpunt van deze telefoon is echter de gladde behuizing. Deze is zo glad dat je hem zonder hoesje makkelijk uit je handen laat glijden.

Minpunten

ā€¢ De buitenkant van het toestel is erg glad, een hoesje is zeker een aanrader.

ā€¢ Het geheugen is niet uitbreidbaar

ā€¢ iOS 8 is (nog) niet helemaal stabiel

Pluspunten

ā€¢ Zeer goed scherm

ā€¢ Goede batterijduur

ā€¢ Prima camera

Vorig artikelEuropese pre-order Nexus 6 start op 18 november
Volgend artikelOfficiƫle sms-app voor Android te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in