iPhone wordt onbreekbaar door nieuw patent

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarmee de iPhone wordt beschermd tijdens het vallen. Het nieuwe systeem herkent wanneer een iPhone een vallende beweging maakt. In de nieuwe patentaanvraag wordt beschreven hoe een smartphone zijn trilmotor kan inzetten om een schade te voorkomen bij een val. 

valbescherming

Door de trilmotor van een iPhone in te schakelen wordt de val gedetecteerd, hierdoor is het mogelijk om de positie van de grond te wijzigen. Hierdoor zou de smartphone op de minst ongunstige manier plaatsvinden en zal het scherm heel blijven. Tijdens de val worden de verschillende sensoren in werking gezet, denk hierbij aan de accelerometer, barometer en gyroscoop. Dankzij de sensoren kan de iPhone besluiten hoe lang de trilling nodig zijn op de positie van het toestel te veranderen.

Bij een vrije val moeten de sensoren in een fractie van een seconde bepalen hoe de iPhone naar beneden valt. De techniek is niet helemaal nieuw. Apple gebruikt bijvoorbeeld in zijn Macbooks een vergelijkbare methode waarbij de harde schijf direct ‘op slot’ gaat zodra er een val beweging zichtbaar is.

Vorig artikelPrijs en releasedatum HTC Desire 820 zijn bekend
Volgend artikelSimyo bel en databundels aangepast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in