7.9 miljoen Nederlanders beschikken over een tablet

De tablet is populair in Nederland, zo’n 7,9 miljoen Nederlanders zijn inmiddels in het bezit van een tablet. Daarmee zijn er meer tablet gebruikers in Nederland dan desktop gebruikers. Ook hebben bijna tien miljoen Nederlanders een smartphone. Dat blijkt uit een onderzoek van GFK. 

Volgens het onderzoeksbureau is de tablet wel over zijn hoogtepunt heen.Het aantal bezitters van een vaste computer is gedaald van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen, de tabletbezitters is juist met acht procent toegenomen.

iPad-ProWel is de groei van de tablets wat afgevlakt omdat een groot deel van de Nederlanders momenteel beschikt over een tablet. In 2013 groeide het aantal tabletbezitters nog met 13 procent, het afgelopen jaar was dat 8 procent. Alleen onder 65+’ers groeit deze categorie nog hard: in 2013 had 43 procent van deze mensen een tablet en nu is dat omhoog geschoten naar 56 procent.

Ondanks het aantal tabletbezitters gaat het niet goed met de tabletmarkt in Nederland, in de eerste helft van het jaar krompen de verkopen forst ten opzichten van dezelfde periode in 2013. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de langzame vervangingscyclus bij tablets.

Vorig artikelFacebook beschermt je voor gênante foto-uploads
Volgend artikelWhatsapp werkt aan webapplicatie

1 REACTIE

  1. Maar nog steeds zoeken we internetverbinding met een ouderwetse wifi hotspot…. overal kunnen we bellen maar als we op internet willen gaan we ouderwets zoeken naar een hotspot. Waar blijft een goed dekkend 4G waarbij we onbeperkt zonder datalimiet kunnen surfen. heel de wereld heeft straks een smartphone maar we klooien nog met wifi verbinding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in