Whatsapp werkt aan webapplicatie

Whatsapp werkt momenteel aan een webversie, hierdoor kunnen gebruikers ook via de browser berichten versturen via de Whatsapp dienst. Dat blijkt uit broncode van de laatste bètaversie van de Android applicatie. 

whatsapp-1212017_960_720De Nederlandse website Androidworld heeft ontdekt dat er in de laatste bètaversie code aanwezig is met het element web_session. Dit duidt op een webversie van de populaire berichtendienst. Ook zijn er iconen van Chrome opgedoken in de broncode. De webversie van WhatsApp zou te bezoeken zijn via web.whatsapp.com.

In de toekomst is het voor de  gebruikers mogelijk om in te kunnen loggen op web.whatsapp.com, dit domein wordt momenteel nog afgeschermd. Toch kan het nog wel even duren voordat het zover is. Kenners laten weten dat de broncode nog lang niet uit ontwikkeld is, Whatsapp is zelf ook niet snel met het uitrollen van updates voor de applicatie. In 2013 heeft Whatsapp CEO Jan Koum al het een en ander laten weten over de desktopversie van de dienst. Volgens Jan Koum zou deze er waarschijnlijk niet komen. Een webversie is echter wat anders dan een desktopversie die geïnstalleerd moet worden. De concurrentie werkt momenteel ook aan web applicaties waarmee de dienst op verschillende platformen toegankelijk zal zijn.

 

Vorig artikel7.9 miljoen Nederlanders beschikken over een tablet
Volgend artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in