Standaard Windows 8 virusscanner slechts uit de test

De virusscanner welke standaard aanwezig is in Windows 8 komt het slechts uit de test volgens consumentenbond. De ingebouwde Windows defender virusscanner komt uit slechtste uit een test van virusscanners van verschillende leveranciers welke door de consumentenbond zijn getest. 

 

Windows Defender 

 

De ingebouwde virusscanner van Windows 8, Windows Defender, eindigt onderaan in een onderzoek van de Consumentenbond. Die beoordeelt de scanner met een 4,2. De bond noemt het teleurstellend dat de beveiliging niet serieus genomen wordt door Windows. Volgens de test moeten Windows 8 gebruikers alsnog een virusscanner aanschaffen om goed beveiligd te zijn. 

Ook is de consumentenversie zeer kritisch over de voorgeinstalleerde probeerversies van de virusscanners, vooral omdat veel consumenten de versies laten verlopen en er van uit gaan dat de computer zelf al goed beveiligd is. De beveiligingspakketten van G-Data (Internet Security 2015), Eset (Smart Security 8) en McAfee (Internet Security 2015) scoren het hoogst in de test. De gratis software van Avira heeft een 6.1 behaald.

Vorig artikelSamsung onthult Tizen Z1 smartphone
Volgend artikelMeizu komt met goedkope M1 Note smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in