Facebook blundert met jaaroverzicht

Sinds vorige week toont Facebook de jaaroverzichten op Facebook. Via een geautomatiseerd filmpjes werden de hoogtepunten van de gebruikers opgesomd. In een aantal overzichten kwamen ook onbedoeld negatieve momenten terug. Facebook biedt de getroffen gebruikers excuses. 

Facebook biedt gebruikers een overzicht aan met de momenten uit 2014 op basis wat er is geplaatst op het sociale netwerk. Er wordt echter geen rekening gehouden met het feit dat er niet alleen leuke dingen worden geplaatst op het sociale netwerk. Het filmpje wordt benoemd als; Het was een geweldig jaar. Bedankt dat je er onderdeel van bent geweest.

Facebook heeft zich onvoldoende gerealiseerd dat het algoritme dat het overzicht maakt, geen rekening houdt met gewijzigde omstandigheden. Facebook heeft aangegeven dat er momenteel wordt gewerkt aan een update. De overzichten worden gemaakt via een algoritme, het is zeker niet eenvoudig om uit te vinden of een foto duizenden likes heeft omdat het grappig, opmerkelijk of hartverscheurend is.

 

Vorig artikel‘Galaxy Alpha binnenkort uit productie’
Volgend artikelGmail en Google.com in China geblokkeerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in