Nieuwe smartphone batterij wordt binnen twee minuten opgeladen

Het tech-bedrijf StoreDot heeft een nieuwe batterij ontwikkeld waarmee het mogelijk zou zijn om een nieuwe batterij binnen enkele minuten te kunnen opladen. Voor de demo welke tijdens de CES 2015 werd gehouden, is een Galaxy S5 batterij gebruikt welke binnen twee minuten tot 100 procent wordt opgeladen. 

Galaxy-S5-root

Doron Myersdorf is de CEO van het bedrijf. Hij heeft meer informatie gegeven over de nieuwe techniek. Voor de nieuwe accu is er voor een andere aanpak gekozen voor het opladen van de batterij. In plaats van de capaciteit uitbreiden is de interne structuur aangepast zodat sneller opladen mogelijk is. Wel heeft dit enkele nadelen, waaronder het potentie niveau van de batterij.

Zo gaat de accu van de Galaxy S5 slechts vijf uur mee, maar hij wordt wel binnen twee minuten opgeladen. Volgens de CEO is dit geen probleem, aangezien de laadtijd aanzienlijk korter is geworden voor een volledige 100 procent laad capaciteit. Ook is de prijs vermoedelijk een nadeel. Waarschijnlijk zou het bedrijf de accu voor zo’n 50 euro boven de prijs van het toestel verkopen.

Vorig artikelDownload: Wie is de mol app voor iOS en Android
Volgend artikelLG toont smartphone met scherm over beide zijkanten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in