Netflix ziet Popcorn Time als bedreiging

Popcorn Time is een populair platform, maar geen land ter wereld heeft zoveel belangstelling voor Popcorn Time als Nederland. De videodienst is in Nederland illegaal, en het is niet duidelijk wie of waar de beheerders van het platform zijn. Via het platform kan je gloednieuwe tv-series en films bekijken. 

Popcorn-Time

Het aanbod van Popcorn Time is in Nederland groter dan concurrenten Netflix en HBO. Popcorn Time heeft nog een groot voordeel, de dienst is in Nederland en de rest van de wereld volledig gratis. Met Popcorn Time is het eenvoudig om films te streamen uit illegale bron. Internetters zien de filmhoesjes in beeld en kunnen zoeken op populariteit en genre. Veel gebruikers hebben niet door dat de dienst illegaal is, omdat de dienst zo eenvoudig in gebruik is.

Geschat wordt dat Popcorn Time dagelijks door 100.000 Nederlanders wordt gebruikt. Netflix heeft volgens marktonderonderzoeker Digital TV Research 700.000 abonnees. Netflix is in tegenstelling tot Popcorn Time wel betaald en kost 8 euro per maand. Popcorn Time is dan ook een serieuze concurrent voor Netflix.

Vorig artikelWindows 10 update niet beschikbaar voor Windows RT gebruikers
Volgend artikelNieuwe testversie Windows 10 vrijgegeven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in