Apple onthult nieuwe Macbook met 12-inch Retina scherm

Apple heeft vandaag een nieuwe Macbook uitgebracht welke de beschikking heeft over een ander ontwerp. De laptop lijn is al in jaren niet meer veranderd, en beschikt nog steeds over het zelfde uiterlijk. Apple heeft de nieuwe Macbook tijdens een evenement in San Francisco. 

Macbook-Air

De nieuwe MacBook beschikt over een 12-inch scherm, en is lichter dan de macbook Air, daarmee is de nieuwe MacBook de meest compacte MacBook tot nu toe. De 12-inch MacBook is de afgelopen tijd al regelmatig opgedoken in geruchten. De nieuwe MacBook van Apple is met een dikte van 12,1 millimeter ongeveer 24 procent dunner dan de 11-inch MacBook. Ook is het gewicht fors gedaald naar 907 gram. Apple heeft de nieuwe MacBook ook verzien van meerdere kleuren waaronder de kleurstelling van de iPhones; Zilver, goud en space grey.

Macbook-Pro

Het scherm meet zoals verwacht 12-inch, tevens heeft Apple gekozen voor een Retina Display met een resolutie van 2304×1440 pixels. Wel zijn er veel functionaliteiten aangepast om de laptop zo dun mogelijk te krijgen. Zo is het toetsenbord maar liefst 40 procent dunner, zonder dat de toetsen kleiner zijn gemaakt. Ook heeft Apple besloten om de ventilatoren te verwijderen waardoor de MacBook geheel fanless is uitgevoerd.Macbook-pro-2

Qua uiterlijk is er ook het een en ander aangepast, waaronder het trackpad. Het is niet langer een klikbaar trackpad, maar meet de kracht welke je erop uitoefent.Qua specs beschikt de Macbook over veel nieuwe functionaliteiten waaronder 802.11ac wifi, Bluetooth 4.0 en de nieuwe USB c connector. De nieuwe USB connector heeft ondersteuning voor verschillende protocollen waaronder DisplayPort, HDMI, VGA en standaard USB.Macbook-pro-3

Beschikbaarheid:

De nieuwe Macbook komt met 8 GB werkgeheugen, 256 GB aan ssd-opslag. De nieuwe laptop komt begin april uit in de Verenigde Staten voor 1299 dollar. Wanneer de laptop in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onduidelijk. 

Vorig artikelApple Watch Keynote liveblog/ livestream 9 maart 2015
Volgend artikelApple Watch komt voorlopig nog niet naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in