Bedrijven mogen secure boot verplichten vanaf Windows 10

Voor bedrijven welke Windows 10 apparaten produceren is het mogelijk om de secure boot te verplichten. Hierdoor is het voor de consument niet langer gemakkelijk om een ander besturingssysteem te installeren op de computer. Uiteraard is het met een aanpassing altijd mogelijk om een andere versie te installeren. 

Windows-10

Tijdens een presentatie op WinHEC heeft Microsoft laten weten dat de switch om de secure boot aan en uit te zetten niet meer verplicht wordt bij Windows 10. Op dit moment is deze optie nog verplicht in Windows 8. Standaard worden apparaten met Windows 10 geleverd met secure boot aan en bedrijven kunnen er dus voor kiezen om de switch niet zichtbaar te maken waardoor je niet kan switchen van secure boot naar de normale boot.

Op deze manier is het voor de gebruiker moeilijk om een alternatief OS te installeren op de computer, dit komt omdat de software in veel gevallen niet over de digitale handtekening beschikt. Op het WinHEC heeft Microsoft ook laten weten dat Windows 10 ondersteuning krijgt voor de USB host op smartphones.

Vorig artikelHTC One M7 krijgt geen update naar Android 5.1
Volgend artikelMacBook gebruikers klagen over vlekken op scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in