Sony gestart met uitrol Lollipop update voor Xperia Z3

De Sony Xperia Z3 wacht nog op Android 5.0 Lollopop, dat heeft de fabrikant Sony op Twitter laten weten. Ook de Z3 Compact en De Z3 Compact Tablet mogen op kort termijn de update verwachten. Op dit moment wordt de update al in verschillende landen uitgerold waaronder Nederland en België. 

Xperia Z3

De update moet binnen twee tot drie weken volledig voltooid zijn. Na de Xperia Z3 gaat Sony aan de slag met de Xperia Z2, ook deze smartphone en tablet krijgt de Android 5.0 update voor de smartphone. Sony zou eerst alleen de Xperia Z serie voorzien van een update, maar het bedrijf gaat nu ook de andere smartphone voorzien van een update. De Sony Xperia M4 Aqua en Xperia E4g worden nog aan dat rijtje toegevoegd. Nog steeds blijven vele smartphone van Sony hangen op de Android 4.4 update.

De reden waarom Sony niet de update wil uitbrengen naar de oudere smartphone is vanwege de softwarelaag. De softwarelaag welke bovenop Android 5.0 wordt gezet wordt vooralsnog alleen beschikbaar gemaakt voor redelijk nieuwe smartphones. Wellicht komt er in de toekomst nog een update naar de oudere smartphones.

Vorig artikelHTC komt met nieuwe HTC One M8s smartphone
Volgend artikelTrailer GTA V voor PC vrijgegeven door Rockstar

3 REACTIES

  1. Er wordt al maanden geroepen dat er een update naar lollipop komt voor de Xperia Z3. Het verbaast mij dat Sony er zo lang over doet om deze uit te brengen. En dan is de vraag of er dan ooit weer een update naar android 5.1 komt, want deze is al ook een tijdje geleden beschikbaar gesteld door Google. Voor mij nooit meer een Sony mobiel…..Wat dat betreft kan je beter bij een software developer zitten zoals Apple….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in