Apple maakt Autoplatform CarPlay beschikbaar voor Nederland

Nederland heeft vanaf vrijdag officieel ondersteuning voor het Carplay autoplatform van Apple, met het Carplay autoplatform is het mogelijk dat de iPhone het autosysteem kan overnemen. Apple heeft de lijst op de website voorzien van een update waardoor Nederland nu ook zichtbaar is in de lijst. 

Carplay-Apple

Naast Nederland voegt Apple ook ondersteuning in Denemarken, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden toe. Carplay is het systeem van Apple waarmee de iPhone wordt gekoppeld aan de auto. Het systeem in de auto toont een aantal apps en diensten welke aanwezig zijn op de telefoon waaronder de muziek en navigatie applicatie. Ook kunnen oproepen aangenomen worden en is het mogelijk sms’jes te laten voorlezen en te beantwoorden met spraakbesturing.

De toevoeging van de Nederlandse taal stond al enige tijd op de planning aangezien afgelopen week Apple de Nederlandse Siri ook heeft vrijgegeven voor het iOS platform. Met de ondersteuning kunnen fabrikanten nu sneller auto’s uitbrengen met Carplay ondersteuning.

 

Vorig artikelMicrosoft brengt Halo-games uit voor iOS en Windows
Volgend artikelWhatsapp krijgt backup functionaliteit via Google Drive

1 REACTIE

  1. Dit is typisch zo’n excuus-technologie. Dit alles bestaat al lang en breed, maar tegen een meerprijs kun je hetzelfde ook doen via je telefoon. Wat is het toch aan de moderne mens dat ze denken dat alles wat via je telefoon gaat beter en makkelijker is?

    ZIjn we collectief echt zulke stakkers geworden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in