Whatsapp krijgt backup functionaliteit via Google Drive

Whatsapp gebruikers krijgen via een software-update de mogelijkheid om berichten, foto’s en video’s op te slaan in Google Drive. Daarmee is het makkelijker en eenvoudiger geworden om berichten, foto’s en video’s te herstellen vanuit de cloud. Inmiddels heeft de dienst 800 miljoen actieve gebruikers. 

De nieuwe functionaliteit is aanwezig in versie 2.12.45, het is nog onduidelijk wanneer de update officieel wordt uitgerold. Inmiddels is de update wel te vinden op het internet als download. In de nieuwe versie is het mogelijk om foto’s video’s en berichten op te slaan in Google Drive. Daarbij kan de backupfrequentie worden ingesteld; bijvoorbeeld één keer per dag of een keer per week of maand.

Door de koppeling met het Google account kunnend e backups eenvoudig teruggezet worden. Versie 2.12.45 wordt momenteel nog niet uitgerold en staat ook nog niet op de website van Whatsapp, op dit moment is versie 2.12.44 de laatste versie. Binnenkort wordt de software waarschijnlijk officieel uitgerold.

Vorig artikelApple maakt Autoplatform CarPlay beschikbaar voor Nederland
Volgend artikelOnePlus evenement op 20 april; wat kunnen we verwachten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in