Veel onduidelijkheid over nieuwe ‘112-app’

Er is op dit moment veel onduidelijkheid over de nieuwe 112-app welke gister is uitgebracht, de app heeft namelijk geen verbonden aan de echte alarmcentrale. Ook verklaart het Ministerie van Veiligheid en Justitie dat de app niet is ontwikkeld door de overheid. 

SOS-Alarm

De nieuwe 112-app welke gister is gelanceerd is beschikbaar voor het iOS en Android platform. De app moet ervoor zorgen dat alarmdiensten sneller geïnformeerd worden bij een noodgeval. Maar gister was er behoorlijk veel verwarring over de nieuwe applicatie.

De app heeft namelijk geen verband met de meldkamer. Je kunt een melding van bijvoorbeeld een hartaanval doorgeven. De app gebruikt de GPS-locatie van je telefoon om te kijken waar je je bevindt. De bedoeling is dat er vervolgens vrijwilligers in de buurt worden ingeschakeld. De vrijwilligers zijn wel geregistreerde hulpverleners.

Tijdens de registratie belt de app ook naar het noodnummer; 112. n tegenstelling tot vele berichten is de app geen vervanger van 112. Daarom bel je automatisch altijd de alarmcentrale als je de app gebruikt. De app zorgt er echter wel voor dat er eerst vrijwillige hulpverleners naar je toe komen, op basis van de GPS locatie.

 

Vorig artikelNieuwe OnePlus smartphone waarschijnlijk 100 euro duurder
Volgend artikelAndroid 5.1.1 update voor Nexus 9 beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in