Android M geeft meer controle over app permissies

Google gaat Android gebruikers mogelijk meer controle geven over de app-permissies, bijvoorbeeld tijdens de installatie van apps en tijdens het gebruik van de applicaties. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg. 

Android-4.3

Google zou tijdens een persconferentie eind deze maand ook de plannen tonen voor de nieuwe functionaliteiten, zo wordt Android M waarschijnlijk ook aangekondigd als opvolger van de huidige versie; Android Lollipop. Doordat gebruikers zelf kunnen bepalen welke permissies een app wel en niet mag krijgen, kunnen app-ontwikkelaars gemakkelijker optionele functies aanbieden. Daarnaast kan je ook gericht omgaan met de privacy.

De functie is al langere tijd aanwezig binnen Android onder de naam App Ops, deze functie zit goed verstopt in het menu voor de instellingen. De nieuwe versie van het besturingssysteem van Google wordt eind deze maand vermoedelijk aangekondigd, de nieuwe versie wordt ontwikkeld onder een codenaam; Android M. Op 28 mei heeft Google een ontwikkelaarsconferentie gepland.

Vorig artikelAndroid 5.1.1 update voor Nexus 9 beschikbaar
Volgend artikelNieuwe Nexus smartphone wordt ontwikkeld door Huawei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in