NSA probeerde malware te verspreiden via Google Play Store

Uit nieuwe documenten van Edward Snowden blijkt dat NSA heeft getracht om malware te verspreiden op telefoons via de Google Play Store. verspreiden via de Google Play Store en de App Store van Samsung, zo blijkt uit documenten welke Edward Snowden heeft gelekt aan The Intercept

Android-malware

De malware heet IRRITANT HORN en zou internetverkeer moeten onderscheppen en infecteren voordat het de servers bereikt. De malware staat ook bekend als man-in-the-middle aanval. Via een succesvolle aanval zou de NSA data kunnen onderscheppen en injecteren met malware.

Edward Snowden heeft de documenten gelekt, de documenten zijn van de periode november 2011 tot februari 2012. Of de plannen door de NSA ook daadwerkelijk in de praktijk zijn gebracht is nog onduidelijk. Tijdens deze workshops waren er verschillende workshops om samen tot een methode te komen welke effectief zou zijn. Ook zou er malware zijn ontwikkeld waarmee de smartphones konden worden besmet, zodat er persoonlijke informatie kon worden buitgemaakt.

Vorig artikelFacebook Messenger komt met caller ID
Volgend artikelHellraid opnieuw vertraagd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in