Google gaat update garantie meegeven bij Nexus apparaten

Volgens Android Police komt Google binnenkort met garanties voor updates van Nexus apparaten. Grote systeemupdates moeten verplicht tot twee jaar na de release van een smartphone uitgerold worden. Momenteel ligt dit termijn op minimaal 18 maanden, maar er zijn geen harde afspraken over het update beleid van de smartphones. 

Google-IO

Volgens bronnen wil Google updategaranties geven bij kopers van een Android smartphone, hierdoor krijgt de gebruiker een idee tot wanneer er nog ondersteuning is op de smartphones. Systeemupdates moeten tot twee jaar na de release van het bewuste toestel worden uitgebracht, bij beveiligingsupdates is dit tot drie jaar na de release, volgens de bron is dit alleen van toepassing op de Nexus serie, of andere fabrikanten ook gaan meedoen met dit nieuwe beleid is nog onduidelijk.

Wanneer het nieuwe updatebeleid in gaat is nog onduidelijk, mogelijk wordt het nieuwe beleid aangekondigd tijdens Google I/O, tijdens deze conferentie wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Android versie uitgebracht.

Nexus toestellen

Vooralsnog werkt het nieuwe beleid volgens de bron alleen voor smartphones welke door Google zijn uitgebracht. Wanneer Google de plannen officieel wil gaan presenteren noemt de website nog niet, maar het is te verwachten dat Google de ontwikkellaarsconferentie hiervoor gaat gebruiken.

 

Vorig artikelReview: Qnap TVS-463
Volgend artikelAstronaut filmt bliksem vanuit ISS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in