6.3 miljoen oudere smartphones ongebruikt in de la

Bij ruim de helft van de Nederlanders liggen ongebruikte smartphones in de la, het gaat hierbij om vaak één of meerdere goed werkende smartphones. De verwachting is dat het in totaal gaat om 6,3 miljoen smartphones. Driekwart van de ongebruikte smartphones belandde ooit in de la als een reservetoestel. 

Driekwart van de ongebruikte smartphones belandde ooit in de la als reservetoestel of om nog eens verkocht te worden. Zo blijkt uit een onderzoek van Direct Research en Ben onder ruim 1000 Nederlanders. Omdat smartphones zich vaak in een fors tempo opvolgen, worden er steeds vaker nog goedwerkende smartphones vervangen.

6,3 miljoen smartphones liggen ongebruikt in een la of op een andere plek stof te vangen bij Nederlandse huishoudens. Dat stellen Direct Research en mobiele aanbieder Ben op basis van een onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders. Volgens het onderzoek heeft ruim driekwart van de Nederlanders wel een smartphone. Omdat fabrikanten vaak binnen één jaar al nieuwe modellen op de markt brengen worden deze vaak vervangen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat ruim 93 procent er het liefst een bekende blij mee wil maken. Ruim 60 procent van de Nederlanders heeft weleens tijdelijk een smartphone nodig gehad, omdat hun eigen toestel defect was.

Vorig artikelMicrosoft scan-app Office Lens te downloaden voor Android
Volgend artikelKartonnen vr-bril Google vernieuwd en beschikbaar voor iOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in