Google introduceert Android M

Google heeft vandaag een nieuwe versie van Android aangekondigd, het gaat hierbij om Android M. Android M is de nieuwe verse van het Android OS. Al langere tijd gingen er geruchten over de nieuwe Android versie welke Lollipop moet opvolgen. Vandaag heeft Google tijdens een evenement meer informatie beschikbaar gemaakt over de nieuwe Android versie. 

Android M

ijdens de Google I/O Keynote werd Android M voor het eerst aan duizenden ontwikkelaars getoond. Rond de zomer komt Google met een Android M Developer preview, deze versie zal beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Nieuwe smartphones op Android M zullen we dus pas over een paar maanden zien, aangezien de software eerst in bèta gaat voor de ontwikkelaars.

Volgens Google ligt de focus bij Android M op kwaliteit en de perfecte ervaring voor gebruikers. Zo zullen er vele bugs opgelost worden en moet Android soepeler gaan draaien op zoveel mogelijk toestellen. Een belangrijk nieuw onderdeel van Android M is de nieuwe functie App Permissions. Daarmee kunnen gebruikers meer controle hebben over welke informatie ze met apps delen, tijdens de installatie van een app kan je direct de permissies aanpassen.

Beschikbaarheid:

Android M komt als preview beschikbaar voor Nexus 5, 6, 9 en de Player-mediaspeler. In het derde kwartaal van dit jaar komt de nieuwe versie beschikbaar.

Vorig artikelKartonnen vr-bril Google vernieuwd en beschikbaar voor iOS
Volgend artikelNieuwe Google Photos foto dienst van Google biedt onbeperkte opslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in