Google Photos: Te goed om waar te zijn

Google Photos is de nieuwe foto dienst voor Google gebruikers, met de nieuwe Google Photos dienst kan je ongelimiteerd foto’s uploaden, de dienst is volledig gratis. Wel staan de foto’s op de servers van Google. De eerste indruk is goed, bijna te goed om waar te zijn, aangezien er op dit moment nauwelijks apps zijn waarbij je zonder limiet foto’s kan bewaren. 

Google-Photos

De app beschikt over vele functionaliteiten, zo kan de app onder andere automatisch mensen herkennen in de foto’s en vervolgens de afbeeldingen groeperen. Zo kan je automatisch een overzicht aanmaken waarin alle foto’s van een bepaald persoon aanwezig zijn. Ook kunnen afbeeldingen automatisch gegroepeerd worden op locatie en of er bepaalde voorwerpen in beeld staan.

Beschikbaarheid

Om de dienst aantrekkelijk te maken heeft Google een onbeperkte opslagruimte vrijgegeven voor de gebruikers. Via Google Photos kun je al je foto’s en video’s uploaden voor een persoonlijke, privé back-up. Het is zelfs mogelijk om de foto’s in hoge kwaliteit te uploaden, waarbij een max is toegestaan van 16-megapixel.

Privacy

Veel concurrenten vragen geld voor een soortgelijke dienst,waarom kan Google dit dan gratis aanbieden?. Dit is bijna te goed om waar te zijn. De app ontbreekt wel over de duidelijkheid over privacy. Het wordt niet concreet uitgelegd wat er met je foto’s gebeurt en duidelijke privacyrichtlijnen zitten goed verborgen. Wel zijn de foto’s privé en niet openbaar zichtbaar. Indien je Google vertrouwt dan is de app geschikt, wel analyseert Google de foto’s en worden wellicht gebruikt voor andere doeleinden. De exacte privacy voorwaarden zijn nog onbekend. De app is beschikbaar voor het iOS en Android platform.

Vorig artikelGoogle Drone neergestort in Mexico
Volgend artikelOnePlus One vanaf 1 juli waarschijnlijk goedkoper

1 REACTIE

  1. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat ook meestal. Zo ook hier. Probeer maar eens je geplaatste foto’s weer van de Google server te verwijderen. Kan uitsluitend per individuele foto. Ben je dus wel even bezig als je een fors aantal foto’s (meer dan 6000 hebt geplaatst) Gaat niet lukken denk ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in