Deeltjesversneller Cern weer in werking

Vanaf vandaag is de grootste deeltjesversneller ter wereld weer in werking, het gaat hierbij om de Large Hadron Collider LHC van het onderzoekinstituut Cern in Zwitserland. Na twee jaar groot onderhoud is de Cern deeltjesversneller vandaag weer in werking. 

Cern

De Large Hadron Collider is de grootste deeltjesversneller ter wereld. De Large Hadron Collider kan je zien als een 27 kilometer lange ring. In deze ring worden protonen versneld, waardoor deze bijna de lichtsnelheid bereiken. Vervolgens botsen de twee deeltjes op elkaar. Wanneer dit gebeurd ontstaan er vak nieuwe deeltjes, sommige van deze deeltjes zijn voor wetenschappers nog onbekend, er wordt gehoopt dat deze onbekende deeltjes meer inzicht kunnen geven in de ontwikkeling van het universum.

De tweede run:

De tweede run startte vandaag om 10:40. De Large Hadron Collider zal de komende drie jaar 24 uur per dag en zeven dagen per week operationeel zijn. De komende maanden worden de aantallen botsingen sterk opgevoerd. Halverwege de zomer hebben we genoeg data om onderzoek te doen buiten de begrenzingen van het standaardmodel.

 

Vorig artikelSkype crasht bij specifieke berichten
Volgend artikelSteam laat gebruikers geld terugvragen bij aanschaf games

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in