Apple blijft 16 GB-iPhone maken

Apple lijkt niet van plan te zijn om de goedkoopste iPhone uit te rusten met standaard 32GB in plaats van de huidige capaciteit van 16GB. Dat blijkt uit een interview met marketingdirecteur Phil Schiller van Apple met Daring Fireball, zo weet The Verge te melden. 

iphone-6-011

Apple verkoopt de 16GB iPhone nog steeds, omdat je via iCloud allerlei data online kunt bewaren. Daarmee is meer opslag volgen Phil Schiller niet vereist. Hij stelt dus dat meer dan 16 GB niet voor iedereen nodig is omdat er veel in de cloud wordt opgeslagen. Toch komen er steeds grotere applicaties bij welke steeds meer ruimte innemen. Al langere tijd is zijn er veel klachten over het 16GB model van de iPhone 6, zo wordt het 32GB geschrapt maar blijft het 16GB model in de verkoop. De volgende stap is het 64GB model welke wordt verkocht voor 100 euro meer, daar heeft Apple een hogere winstmarge mee.

Concurrerende bedrijven schrappen steeds vaker het 16GB model en bieden als instapoptie een 32GB variant voor dezelfde prijs. Apple biedt het 16GB model als instap aan. Schiller heeft in een interview laten weten dat de kostenbesparingen die Apple realiseert met minder opslag gebruik kunnen worden om bijvoorbeeld de accu of de camera te verbeteren. Het interview met Schiller behandelt nog veel meer onderwerpen, zoals de accuduur en het design.

Vorig artikelApple werkt aan Google Street View alternatief
Volgend artikelWindows 10 voor smartphones mogelijk vanaf september beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in