Samsung Galaxy Note 5 krijgt usb-c poort

De Samsung Galaxy Note 5 wordt later dit jaar op de markt gebracht, waarschijnlijk is de Galaxy Note 5 de eerste smartphone welke beschikt over een nieuwe usb-c ingang. Zo meldt de nieuwssite van het Zuid-Koreaanse Naver op basis van anonieme bronnen. 

Galaxy Note 5

USB C werd gelanceerd als de nieuwe standaard voor usb-poorten. Het nieuwe stekkertje is kleiner en omkeerbaar, en is beschikbaar voor meerdere apparaten waaronder laptops, smartphones en tablets. Ook heeft de USB-C poort de mogelijkheid om data sneller te versturen.

Op dit moment zijn er een klein aantal apparaten welke beschikken over een usb-c poort, zo heeft Apple de nieuwe Macbook al uitgerust met een nieuwe usb-c poort. Volgens de anonieme bronnen zou Samsung klaar zijn om usb-c bij de Note 5 te introduceren, daarmee is de smartphone de eerste op de markt met de beschikbaarheid over een usb-c aansluiting. Sony heeft laten weten dat ze de usb-c aansluiting op dit moment onderzoeken, maar het bedrijf heeft laten weten dat het mogelijk nog wel even kan gaan duren voordat de nieuwe standaard is te vinden in smartphones.

Vorig artikelGoogle richt zich op stad van de toekomst
Volgend artikelNest komt volgende week met slimme beveilingscamera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in