‘Blackberry komt mogelijk met Android smartphones’

Blackberry zal de toekomstige smartphones waarschijnlijk gaan uitrusten met Android in plaats van het eigen Blackberry 10 software systeem. Blackberry 10 is de meest recente versie van Blackberry OS 10, die software werd begin 2013 op de markt gebracht, maar heeft niet voor een groter marktaandeel gezorgd. 

Blackberry Android

Op dit moment heeft Blackberry een marktaandeel van 1 procent in handen. Om dat te veranderen zou het bedrijf nu over willen stappen op Android, hierdoor wil Blackberry het marktaandeel van het merk vergroten. Android wordt ook gebruikt bij onder meer Samsung, LG en Huawei. Het is nog onduidelijk of Blackberry daarmee Blackberry 10 volledig beëindigen voor de smartphones.

De overstap naar Android is volgens de bronnen een manier voor Blackberry om te laten zien dat zijn beveiligingssoftware die populair is in de zakelijke wereld ook geschikt is voor de overige platformen zoals Android. Blackberry richt zich ook steeds meer op de software en diensten, zoals de veiligheid van de smartphones. Volgens Reuters moet de eerste Android smartphone van Blackberry verschijnen rond de herfst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here