Google Doodle: 114e geboortedag van Eiji Tsuburaya

Google heeft vandaag weer een Doodle geplaatst op de homepagina van de website, het gaat hierbij om een Google Doodle betreft de 114e geboortedag van Eiji Tsuburaya. 

Google-doodle

 

Eiji Tsuburaya was een bekende in de special effects, Eiji Tsuburaya was verantwoordelijk voor de special-effects van veel Japanse sciencefiction-films waaronder bijvoorbeeld Godzilla en Ultraman. De doodle is interactief en gericht om de scenes van Eiji

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig bij speciale gebeurtenissen wordt gebruikt op de homepagina van Google. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen. Het bereik van deze Doodle is in een aantal landen toegankelijk.

De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Inmiddels is er een vaste designer bij Google werkzaam welke de Doodles speciaal ontwikkelt.

Vorig artikelPebble Time binnenkort voor iedereen te koop
Volgend artikelVirtuele providers (MVNO’s) winnen langzaam terrein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in