Virtuele providers (MVNO’s) winnen langzaam terrein


Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de Nederlandse mobiele providers met een eigen netwerk, KPN, Vodafone en T-Mobile, steeds meer klanten verliezen aan virtuele providers. Virtuele providers weten met lagere prijzen te profiteren van het feit dat de gemiddelde Nederlander steeds prijsbewuster wordt.

Het marktaandeel van KPN, Vodafone en T-Mobile daalde in het afgelopen jaar met ongeveer 3 procent, terwijl virtuele providers als Ziggo, Telfort, Tele2, Hollandsnieuwe en Ziggo juist terrein winnen. Vooral Ziggo deed het met Ziggo Mobile erg goed, de provider wist zijn marktaandeel bijna te verdubbelen en heeft inmiddels ongeveer 5 procent van de markt in handen. Virtuele providers zijn vooral sterk vertegenwoordigd op de sim only-markt, hun marktaandeel is daar met 59 procent groter dan het marktaandeel van de providers met eigen netwerk.

Het grote marktaandeel op de sim only-markt kan voor een groot deel worden verklaard door de prijzen die virtuele providers hanteren. Virtuele providers bieden over het algemeen een grotere bundel voor minder geld en doordat er momenteel een prijzenoorlog woedt op de markt, is het verschil met de ‘grote 3’ het afgelopen jaar toegenomen. De top 10 van de goedkoopste sim only-abonnementen bestaat op dit moment dan ook vrijwel uitsluitend uit abonnementen van virtuele providers.

En dat zorgt ervoor dat de Nederlandse consument steeds vaker kiest voor virtuele providers. De prijs van een abonnement is volgens Telecompaper voor veel Nederlanders namelijk het belangrijkste criterium voor het afsluiten van een abonnement. Bijna 45 procent van alle Nederlanders vindt de prijs van het abonnement het belangrijkst en die groep groeit nog altijd. De prijs van het toestel is wat minder belangrijk geworden, volgens Telecompaper komt dit mogelijk doordat steeds meer consumenten hun toestel los kopen.

Vorig artikelGoogle Doodle: 114e geboortedag van Eiji Tsuburaya
Volgend artikelBeveiligingscamera Nest Cam beschikbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in