Traag internet? Komt mogelijk door Windows 10

Microsoft heeft een nieuwe manier in Windows 10 gevonden om eenvoudig en snel updates te verspreiden over het netwerk, standaard staat in het OS de optie geactiveerd om de updates te installeren via een peer-to-peer systeem. 

Windows-10

Dit p2p-mechanisme verspreidt op een torrentachtige manier updates van een geüpdatete computer naar clients die nog geen update hebben ontvangen. Hierdoor kan Microsoft de eigen servers ontlasten, het scheelt het bedrijf dus veel bandbreedte en geld.

De updates worden verspreid via TCP poort 7680 en 3544. Gebruikers kunnen de dienst deactiveren door genoemde poorten te blokkeren of door de instellingen in Windows 10 aan te passen. In het instellingen menu zie je de optie om het delen van updates uit te schakelen op de computer.

Vorig artikelWindows 10 in november naar Xbox One
Volgend artikelSnapdragon 820 komt op 11 augustus

1 REACTIE

  1. Sinds de installatie van Windows 10 werkt internet significant trager. Waar ik voorheen tig tabs tegelijk kon openen, is dat nu absoluut niet meer mogelijk. Het kost veel tijd voor een tab is geopend en ik kom beperkt in mijn mailaccount. Windows Update Delivery Optimization stond automatisch uitgeschakeld. Heeft iemand een andere mogelijke oplossing?

    Ter informatie: één pc met Windows 10 heeft vergelijkbare problemen en één pc met Windows 7 heeft geen enkel probleem. Allen op zelfde internetaansluiting.

    Hartelijk dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in