Cyberaanvallen worden steeds krachtiger en goedkoper

Miljoenen Nederlanders hadden deze week last van de cyberaanval bij Ziggo, door een DDoS aanval op de DNS storing was internet via de DNS van Ziggo niet mogelijk. 

ddos

De eerste aanval was dinsdagavond rond 21:00, de servers van Ziggo werden geraakt door een ddos aanval. Er werd zoveel verkeer richting de servers gestuurd dat de servers omvielen.

Zo’n 2 miljoen Ziggo-klanten konden daardoor niet of nauwelijks meer internetten. Ondanks de maatregelen was het de volgende dag opnieuw raak met een ddos aanval. De aanval was effectief omdat deze wordt gericht op een redelijk zwak deel, namelijk het DNS systeem.

Akamai, leverancier van clouddiensten om online content en applicaties af te leveren, ziet een grote toename in de omvang van de ddos aanvallen, deze worden steeds krachtiger en goedkoper. In het tweede kwartaal was de grootste aanval 240 Gbps, ook aanvallen groter dan 100Gbps komen redelijk voor. Er zijn maar weinig organisaties welke zulke aanvallen kunnen opvangen. Wie Ziggo daadwerkelijk aangevallen heeft zullen we wellicht nooit weten, wel zijn er aangiften gedaan.

Vorig artikelGoogle onthult Android Wear 1.3 voor wearable devices
Volgend artikelSpotify gaat meer persoonlijke data verzamelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in