Gaat Apple de strijd aan met GoPro?


GoPro staat bekend om de camera’s waarmee je unieke actiebeelden kunt vastleggen. Op dit moment geven sportfanaten meestal de voorkeur aan de actie camera’s van GoPro. Dit kom met name door alle verkrijgbare accessoires die het eenvoudig maken om te meest extreme sporten vast te leggen. Dit is dan ook terug te zien in de omzetcijfers van het Amerikaanse bedrijf. In het tweede kwartaal wist GoPro 71,7% weer winst te generen dan het kwartaal daarvoor.114508018_640

Geduchte concurrentie

Dat betekent echter niet dat GoPro nu op haar lauweren kan rusten. Waar ze in de voorbije jaren het rijk voor zich alleen hadden, zijn er nu plots kapers op de kust. Sony loste recent nog een schot voor de boeg met de introductie van hun 4K Action Cam. En ook van Apple wordt verwacht dat ze zich in de strijd zullen mengen. Het nieuws dat het bedrijf het patent voor een actiecamera naar zich toe had getrokken, deed de beurskoers van GoPro onmiddellijk met 12 procent dalen.

GoProEr kan er maar één de beste zijn

Heeft GoPro dus enkele reden om zich zorgen te maken? Op korte termijn zullen de reputatie en de bewezen kwaliteit van GoPro hen wellicht stevig in het zadel houden. Maar laat dat nu net het sterke punt van Apple zijn. Als zij in een race stappen, doen zij mee om te winnen. Qua bedrijfsfilosofie vertaalt zich dat naar kwaliteit boven kwantiteit. Als het verleden een goede maatstaf is voor de toekomst, zal dus ook een eventuele “iPro” een revolutionair hebbeding gaan worden.

Op dit moment zijn er bij Apple nog geen officiële plannen voor de ontwikkeling van een actiecamera. Dat weerhield de Duitse site Curved er echter niet van om alvast de contouren van zo’n product uit te tekenen. Bij zo’n hoogtechnologisch gevecht om de gunst van de consument zal die laatste er in ieder geval wel bij varen. We kijken dan ook uit naar wat de toekomst zal brengen in dit marktsegment van actie camera’s.

Vorig artikelReview: BMW i3
Volgend artikelSkype wordt dieper geïntegreerd in Windows 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in