Smartphone kan straks als OV chipkaart gebruikt worden

Inchecken voor de trein, tram of bus gaat momenteel nog via de ov-chipkaart, helaas is er op dit moment nog geen andere methode beschikbaar. Maar er komt een mogelijkheid waardoor je via een smartphone kan inchecken. 

Het is mogelijk volgend jaar al te gebruiken in het openbaar vervoer in Nederland. De vervoerders beginnen binnenkort proeven met nieuwe technieken als het betalen met een bankpas of smartphone. Bij een succesvolle proef, zal de uitrol snel beschikbaar zijn.

Toekomstvisie
Het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB), waarin vervoerders, reizigersorganisaties en de overheid zitten, presenteerde afgelopen week de toekomstvisie van onder andere de ov-chipkaart, de huidige ov-chipkaart blijft gewoon bestaan maar er komen wel meer mogelijkheden bij, zoals het gebruik va een smartphone.

Het is de bedoeling dat elke reiziger straks de mogelijkheid krijgt zijn eigen betaalmethode te kiezen, dit kan dan bijvoorbeeld via een smartphone, bankpas of de OV chipkaart. Wellicht komen er nog meer mogelijkheden.

Vorig artikelMaker populaire iOS app Peace verwijderd app uit store
Volgend artikelUpdate voor Snapchat: Dit is er nieuw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in