Xiaomi Mi4C: High end smartphone voor een interessante prijs

De Xiaomi Mi4C smartphone is de nieuwe smartphone van Xiaomi welke beschikt over high-end specificaties en wordt verkocht voor een aantrekkelijke prijs. De Xiaomi beschikt over Android 5.1.

Xiaomi-Mi4c

Xiaomi heeft van de Mi4C verschillende versies waaronder de Advanced Edition en de standard edition. Het verschil tussen de twee versies is dat de advanced versie beschikt over 3GB aan RAM en 32GB interne opslag.

Xiaomi Mi4C

De smartphone heeft de beschikking over flinke specificaties, zo beschikt de smartphone over een Qualcomm chipset, het gaat hierbij om de Snapdragon 808 chipset welke wordt aangestuurd door een zes tal processors op een snelheid van 1,8Ghz. De CPU wordt ondersteund door de Adreno 418 GPU.

Aan de achterzijde van de smartphone is er een 13 megapixel camera te vinden welke beschikt over 5 elementen en een f/2.0 diafragma. De smartphone wordt voorzien van stroom door een flinke interne accu met een vermogen van 3080mAh, het gaat hierbij om een accu welke ondersteuning heeft voor de Quick Charge 2.0 techniek. Het opladen gaat net zoals de overige high-end smartphones via een USB C aansluiting, er wordt ook een adapter meegeleverd waardoor je de oudere kabels nog gewoon kan gebruiken.

Interessant is dat de smartphone de beschikking heeft over dual sim, met beide de beschikking over 4G.

4g-xiaomi

Edge tap

De smartphone beschikt over een aantal unieke functionaliteiten, waaronder de nieuwe Edge tap functie. De ‘edge-tap’-functie houdt in dat je met je vingers op de zijkanten van het toestel kunt tikken om bepaalde acties te doen. Zo kun je dubbel tikken om terug te gaan naar een vorige pagina of één keer tikken om een foto te maken. Deze techniek is vergelijkbaar met de nieuwe touch techniek in de iPhone 6S.

Edge-Tap

De techniek welke aanwezig is in de smartphone van Xiaomi werkt waarschijnlijk via de input van de kantelsensor en gyrosocoop. Hiermee kan de smartphone meten of de gebruiker op de zijkant tikt.

Sunlight display

Het 5-inch scherm heeft een resolutie van 1920×1080 pixels en beschikt over een sunlight display techniek. Hierdoor is het beeldscherm ook met veel zonlicht goed te bekijken.

Connectiviteit

De Xiaomi Mi4C 4G is voorzien van GPS, WiFi, Bluetooth 4.1 en zoals de naam al aangeeft 4G. De smartphone draait op Android 5.1 (lollipop), meet 13.81 x 6.96 x 0.78 cm en weegt 162 gram.

Beschikbaarheid

In eerste instantie wordt de smartphone alleen in China verkocht, of de smartphone later ook naar Europa komt is nog onduidelijk. De smartphone is te koop in verschillende versies waaronder een 2G/16GB model en een 3GB/32GB exemplaar.

Via de webwinkel Gearbest.com is het mogelijk om de smartphone te bestellen via een pre-order. Het 32GB model wordt verkocht voor $275,77 terwijl het 16GB model wordt verkocht voor $239,69

 

 

Vorig artikelMaker Adblock verkoopt software
Volgend artikelLG presenteert smartwatch met belfunctie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in