06-nummers raken op, komt er een nieuw nummer?

De 06-nummers voor de mobiele telefonie zijn bijna op, er zijn 60 miljoen nummers beschikbaar. Op dit moment zijn er al ruim 54,5 miljoen in gebruik. Het aantal groeit steeds sneller, dit komt onder andere door the internet-of-things. 

Tegenwoordig beschikken steeds meer apparaten over een simkaart met een 06-nummer, denk hierbij aan alarm centrales, tablets, slimme meters en allerlei andere apparaten welke verbinding maken met het internet.

De nummers beginnen aardig op te raken, aangezien steeds meer apparaten beschikken over een simkaart. De ACM voorspelt voor 2017 dat een gemiddeld huishouden 24 van deze gadgets in huis heeft. In 2022 is dat aantal alweer verdubbeld.

Het lijkt er dus sterk op dat we binnenkort door de nummers heen zijn, dat zal betekenen dat bestaande nummers worden omgezet naar een nieuw nummer van 10 naar 11 cijfers. Dat is naast lastig ook behoorlijk duur. De omzetting in 1995 heeft de ptt ruim 200 miljoen gulden gekost, wat nu alleen maar zal toenemen. Tegenwoordig is er een 097 nummer voor tablets of beveiligingscamera’s, en de overige slimme apparaten.

 

Vorig artikeliPhone 6S kan beschikken over Samsung of TSMC processor
Volgend artikelWachtwoordbeheerder Lastpass overgenomen voor 125 miljoen dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in