Scherm iPhone 6S beschikt over acht verschillende lagen

Het was al bekend tijdens een teardown dat de iPhone 6s in vergelijking met de iPhone 6S Plus iets zwaarder was dan zijn voorganger, dit heeft vooral te maken met de nieuwe 4D Touch Techniek van het scherm. 

layers-iphone-6s-scherm-all-733x550

Het scherm van de nieuwe iPhone bevat acht verschillende lagen, met deze extra lagen is de 3D Touch techniek mogelijk, zo blijkt uit een nieuwe teardown van iFixit. De teardown van iFixit toont tevens de werking van de overige lagen.

layers-3d-touch-iphone-6s-733x550

Het scherm van de iPhone 6s bestaat uit acht lagen. Naast de standaard backlight, een metalen laag aan de achterzijde, een reflective film, het glas en het scherm aan de voorkant in combinatie met de polarizing film is er ook nog een laag met capacitieve sensoren aanwezig, deze laag zorgt voor de werking van 3D Touch. Het Gorilla Glass dat gebruikt is, kan heel licht buigen op het moment dat je hier hard op drukt, hierdoor kan de drukkracht gemeten worden.

Het polarizing film zorgt ervoor dat wat op het scherm wordt weergeven zichtbaar wordt, zonder deze laag wordt er niks weergeven op de smartphone.

Vorig artikelGalaxy S7 beschikt over drukgevoelig scherm
Volgend artikelApple komt met nieuwe 21,5-inch 4K iMac

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in